Sunday, November 27, 2016

Meikäläiset muuttivat Espanjaan - Kaikki ei olekaan täydellistä ulkomailla

This time I made an exception and wrote in Finnish. Please click 'Read more' to read the full story.Elokuussa Meikäläisen nelihenkinen perhe muutti pysyvästi Helsingistä Barcelonaan. Mukaan lähti koko omaisuus ja uutta elämää uudessa maassa odotettiin innolla.

Ajatus muutosta Espanjaan heräsi ensimmäistä kertaa kaksi vuotta sitten, kun perhe oli lomamatkalla Barcelonassa nauttimassa lomastaan ja aurinkoisesta säästä täysin siemauksin.
- Toukokuussa Barcelonassa oli erittäin mukava kesäinen ilma, kun vielä Suomessa kesä ei ollut kerennyt alkaa, kertoo perheen isä Pena.

Elokuu on Espanjan kuumin kuukausi ja silloin on mukava mennä rannalle virkistäytymään.
- Talo on elokuusa niin tukalan kuuma, että yöllä ei pystynyt edes kuumuuden takia nukkumaan ja nyt syksymmällä Sirkka valittaa koko ajan, että palelee. Eihän tälläistä taloa ole järkevää lämmittää, kun ei ole tuplaikkunoita ja tiivisteetkin on niin huonot, että lämpö karkaa samantien, puhisee Pena.

Lapset Jake ja Jessika ovat olleet koulussa suurissa vaikeuksissa, koska vanhemmat päättivät pistää heidät paikalliseen kouluun opiskelemaan katalaanin kielellä, eikä kiusaamiseltakaan ole vältytty.
- Yksityinen koulu englannin kielellä oli sen verran kallis, että ainoa vaihtoehto oli pistää lapset paikalliseen kouluun, kertoo perheen äiti Sirkka.

Perheen vanhemmat halusivat muuttaa lähelle Barcelonan keskustaa, jotta voisivat nauttia mahdollissam paljon keskustan ravintoloista ja vanhan kaupungin tunnelmasta. Talo on sata vuotta vanha ja vuokraisäntä vastamaalasi talon sisäpinnat ennen muuttoa. Parin viikon jälkeen perhe alkoi kärsiä oireista ja vastamaalattujen seinien syyksi paljastui laajan homekasvustun peittäminen.
- Vuokrasopimuksen voi irtisanoa vasta puolen vuoden jälkeen, joten se aika tässä pitää kestää, koska haluamme saada kolmen kuukauden vuokratakuurahat takaisin, kertoo Pena

Elintarvikkeiden oletetaan olevan Espanjassa halvempia kuin Suomessa ja tietysti se kaikista tärkein elintarvike, alkoholipitoiset juomat ovat edullisia Espanjassa.
- Täällä joudun maksamaan Edam-juustosta ja tuore maidosta enemmän kuin Suomessa, eikä maito maistu lasten mielestä yhtä hyvälle kuin Suomessa. Alholikin on niin halpaa, että Pena ei enää mitään muuta juokaan, kyynelehtii Sirkka.

Pikku hiljaa perhe on tutustunut myös naapureihin ja selvisi myös syy miksi rappukäytävässä pyörii monen näköistä hörhöä. Selvisi nimittäin, että naapuri myy vahvoja huumeita.
- Naapurit sanoivat, että parempi olla raportoimatta poliisille, koska huumeiden myyjien toimintaan ei kannata sekaantua tai muuten voi olla oma turvallisuus vaarassa, eikä korruptoituneet poliisit luulvasti asialle mitään tekisikään, selittää Sirkka.

Meikäläisen perheen elämä ei ole siis lähtenyt yhtä hyvin liikkeelle, mitä he uneksivat. Vastoinkäymisten takia he ovatkin päättäneet palata takaisin tuttuun ja turvalliseen Suomeen.

This story was inspired by this story in Iltasanomat.fi, also other positive stories about Finnish moving abroad and expat groups in Facebook. Readers also have commented the stories and envied the people who have been able to move abroad. Therefore I decided to focus on things which are not necessarily positive.


2 comments:

  1. Joopa joo, lue lisää täältä, jos huvittaa
    http://fuengirolantalvi.blogspot.com.es

    ReplyDelete
  2. Ajatella. Muuttaa Kataloniaan ja joutuu vielä käymään koulua paikallisella kielellä. Kuinkahan sitä nyt pystyy tästä selviämään. ; ))

    ReplyDelete